“UNIŠTIO SI ME” Djevojka se suočila sa svojim tiraninom pa PALA U NESV…


Foto: @Ezidi2/Twitter Screenshot

Bila je oteta i prodata sa 14 godina kao seksualna robinja. Konačno je dobila priliku da se suoči se sa svojim otmičarem, pripadnikom Islamske države.

Emotivni trenutak u kom se slomila Ashvak Hadži Hamid postao je viralan.

Stojeći pred svojim zlostavljačem tražila je odgovore, dok je zarobljeni militant stajao pognute glave, odbijajući da pogleda svoju žrtvu u oči tokom susreta.

– Zašto si mi to učinio – pitala je ona u videu koji je snimila iračka TV, zahtjevajući od svog zlostavljača da podigne glavu i da se suoči sa njom.

– Uništio si mi život. Sve si mi uzeo. Sve o čemu sam sanjala – rekla je vidno potresena.

Prije ovog susreta, Hamid je hrabro ispričala kako je bila među 300-400 djevojčica i žena iz plemena Jazidi koje su bile prodate kao robinje nakon što je hiljade muškaraca ubijeno od strane terorista Islamske države na planini Sindžar 2014. godine.

Hamid se prisjetila kako ju je militant, zvani Abu Hamam, kupio na pijaci robova u Mosulu u Iraku. Kao robinja znala je da bude silovana i pretučena i nekoliko puta u toku jednog dana.

– Sada znaš šta je mučenje, šta je usamljenost. Da imaš bilo kakav osjećaj, ne bi me silovao kada sam imala 14 godina. Imala sam godina koliko i tvoj sin, tvoja kćerka – nastavila je, prije nego što se konačno onesvijestila i srušila na zemlju ispred svog mučitelja vezanog lisicama.

Hamid je pobjegla u Nemačku 2015. godine i počela je da gradi novi život. Međutim, bila je primorana da se ponovo suoči sa svojom traumom kada je naletila na Hamama u jednoj ulici u Štutgartu.

(b92)

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN