TRIO PUTUJE U LJUBLJANU Članovi predsjedništva BiH u zvaničnoj posjeti…


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva Milorad Dodik i Šefik Džaferović boraviće sutra i u četvrtak, 5. decembra, u zvaničnoj posjeti Sloveniji tokom koje će se sastati sa najvišim slovenačkim zvaničnicima.

U čast članova Predsjedništva BiH, na Kongresnom trgu u Ljubljani sutra u 10 časova biće upriličena ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima, a dočekaće ih predsjednik Slovenije Borut Pahor, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Nakon svečanog dočeka, predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH položiće vijence na Spomenik žrtvama ratova na Kongresnom trgu, a potom će sa predsjednikom Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

Članovi Predsjedništva BiH i Pahor sastaće se u 10.40 časova u predsjedničkoj palati.

Zvanični sastanak delegacija BiH i Slovenije biće održan u 11.30 časova, a za 12.05 časova planirana je konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Komšić i Pahor.

Protokolom posjete predviđen je susret sa predsjednikom Državnog zbora Slovenije Dejanom Židanom u 12.50 časova.

Članovi Predsjedništva BiH posjetiće Međunarodni fond za deminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i razgledati izložbu fotografija “Deset godina rada ITF-a u BiH na polju deminiranja” u 15.05 časova, a u 19 časova biće održana svečana večera koju u čast Predsjedništva BiH priređuje predsjednik Slovenije.

U četvrtak, 5. decembra u 10.45 časova, članovi Predsjedništva BiH, Pahor i članovi akademske zajednice održaće na Novom univerzitetu predavanje o temi “Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja BiH”.

U 12 časova biće održan sastanak zvaničnih delegacija BiH i Vlade Slovenije na čelu sa predsjednikom Vlade Marjanom Šarecom.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici
Izvor:Srpskainfo

iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN