NAPOKON Čović sazvao sjednicu Kolegija Doma naroda, formiraju se parla…


Foto: Klix

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sutra bi napokon trebao formirati stalna radna tijela bez kojih nije moguće razmatrati zakone.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović zakazao je za srijedu sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH, a kojeg pored predsjedavajućeg čine i njegova dva zamjenika Nikola Špirić i Bakir Izetbegović.

S obzirom na to da su delegati SNSD, a nakon njih i delegati iz reda HDZ BiH dostavili imena svojih članova komisija, Čoviću je otvoren put da na dnevni red sjednice Kolegija stavi i tačku koja glasi “Utvrđivanje Prijedloga odluke za imenovanje članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH”.

Pred BiH zakonodavcima ostaje još da formiraju zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH i da popune delegacije bh. organa zakonodavne vlasti. Zbog neimenovanja članova delegacija Parlamentarna skupština BiH već izvjesno vrijeme nema svoje predstavnike u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Čović je na dnevni red stavio i određivanje nadležne komisije za razmatranje delegatskih inicijativa Denisa Bećirovića i Zlatka Miletića kao i određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-juni 2019. godine.

(Klix)

Možete da nas pratite i na Facebook stranici
Izvor:Srpskainfo

iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN