[VIDEO] Pixel 4 XL se slomio na testu izdržljivosti

Popularni YouTube kanal JerryRigEverything specijalizovan za testove izdržljivosti i analizu detalja smartfona objavio je test izdržljivosti novog Pixela 4 XL. Pixel 4 XL predstavljen je sredinom prošlog meseca zajedno sa manjim Pixelom 4, a uređaji predstavljaju vrh Google-ove ponude, za razliku od Pixela 3a i 3a XL koje ciljaju srednji cenovni razred.

Dok su početni testovi prošli bez problem, Pixel 4 XL zapeo je na bend testu, odnosno testu savijanja. Okvir uređaja se savinuo otprilike 2cm od vrhova kućišta, tačno na mestu gde se nalazi plastična traka za antenu koja se prilikom savijanja odvojila od ostatka okvira sa svoje donje, odnosno gornje strane. Sam okvir izrađen je od metala, ali postoje delovi na kojima se on prekida jer signal bolje prolazi kroz plastiku, nego kroz metal i takav način implementacije antena čest je u mobilnoj industriji.

Google prilikom dizajna Pixela 4 XL nije osigurao da strukturni integritet bude očuvan i na delovima gde se nalazi plastika. Jedan od načina osiguranja je imati metalnu “ploču” unutar uređaja kao kostur. Zack sa JerryRigEverything kanala će u nekom od sledećih video zapisa prezentirati kako Pixel 4 XL izgleda iznutra pa ćemo tačno moći videti kako je Google dizajnirao uređaj i gde je, kako je vidljivo iz priloženog videa, pogrešio.

Izvor:itvesti.com

iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN