HOROR NA ULICI Tinejdžer nožem ubo ženu dok je gurala kolica s djeteto…


Foto: Profimedia

Tinejdžer star između 14 i 16 godina ubo je nožem 36-godišnju Kristel Stainfild-Brus, majku trogodišnjeg sina koji je u to vrijeme spavao u kolicima, jer mu nesrećna žena nije željela dati svoj mobilni telefon.

Kako javlja Independent, ženi je u petak popodne prišao momak dok je sina gurala u kolicima u predgrađu Londona. Prvo ju je molio za uputstva, a onda joj je naredio da mu preda svoj mobilni telefon. Kada je odbila dati telefon, ubo ju je u bedro i pobjegao.

Žena (36) je odmah potom džemperom omotala ranu i pozvala hitnu pomoć koja ju prevezla na liječenje u bolnicu. Trenutno se oporavlja kod kuće, a ljekari kažu da je imala sreće što je nož promašio veliku arteriju. Kristel je rekla kako je još uvijek u šoku i da se sada boji napustiti dom.

– To je tako nepotrebno. Nije imao nikakve koristi, nije čak dobio ni moj telefon ili torbu ili bilo šta drugo, ali to mora da je simptom šireg problema. Kakvo je stanje zemlje kada mlada djeca ranjavaju ljude koje ne poznaju, ljude s kojima nemaju nikakvu historiju? Šta prolazi kroz glave tih ljudi – upitala se Kristel koja nakon napada nije vrištala jer nije željela probuditi sina koji je spavao. Njen muž Kvin dodaje da mu je žena bila “luđački srećna” te da je mogla ostati paralizovana ili umrijeti, prenosi net.hr.

Policija trenutno traži napadača koji je opisan kao crni dječak visok oko 160 centimetara, jake građe. U trenutku napada nosio je tamnu odjeću, uključujući jaknu i kapu, piše Independent.iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN