“SJEVERNA KOREJA ODRŽALA OBEĆANJE” Bolton istakao da je moguć treći su…


Foto: TANJUG/AP

Moguće je održavanje trećeg samita između američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, ali o tome treba da odluči Pjongjang, rekao je danas savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Bolton.

On je naglasio da je Sjeverna Koreja održala obećanje da neće vršiti nuklearne ili raketne probe, ali da SAD i dalje nastavljaju sa kampanjom “maksimalnog pritiska” jer sve ukazuje na to da Kim Džong Un nije donio stratešku odluku da odustane od naoružanja koje može da nosi nuklearne bojeve glave.

Bolton je istakao da je sasvim moguće da će doći do samita između Trampa i Kim Džong Una nakon njihovih prethodnih susreta u Singapuru i Vijetnamu.

– O tome treba da odluči Kim Džong Un. Mi smo spremni kad i oni tako da oni treba da odluče o vremenu – dodao je Bolton.

Na posljednjem sastanku Trampa i Kim Džong Una u Hanoju u februaru nije bilo dogovora zbog spora oko toga što je Vašington tražio od Pjongjanga potpunu denuklearizaciju, a Sjeverna Koreja puno ukidanje sankcija.iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN