KIRJOS ČEKA ODLUKU: DISKVALIFIKACIJA ILI PREDAJA? Da li će Aus…


Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos, teniser koji iz turnira u turnir neprijatno svojim ponašanjem iznenađuje sve ljubitelje tenisa danas je otišao korak dalje, divljao je, urlao na publiku, sudiju i supervizora.

Iako je sudija u stolici pozvao supervizora da ga diskvalifikuje, Kirjos je prije toga izašao sa terena i završio meč, pa bi se ovaj potez mogao okarakterisati kao predaja. Međutim, ukoliko se ipak utvrdi da je ovaj teniser diskvalifikovan on će, pored, kazne koju će nesumnjivo morati da plati, imati i druge finansijske posljedice.

U tom slučaju Kirjosu će biti oduzet sav nagradni fond koji je do sada zaradio, biće mu naplaćen smještaj i izgubiće sve poene koje je zaradio plasmanom u drugo kolo.

Takođe, ukoliko se direktor turnira u Rimu odluči na takav potez, može da podnese prijavu ATP protiv Kirjosa, kojom bi Australijanac mogao da bude dodatno suspendovan.

Rud je prošao u treće kolo, gdje će za protivnika imati Argentinca Huana Martina del Potra. Bolji iz tog meča za protivnika u četvrtfinalu imaće za protivnika, potencijalno, Novaka Đokovića.
Izvor:Srpskainfo

iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN