TU JE DOŠLO DO ŠIRENJA VIRUSA KORONA Formiran predmet o skupu u firmi Igman u Konjicu


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet i vrši provjere o skupu organizovanom u firmi “Igman” u Konjicu za koji su nadležni objavili da je na njemu došlo do širenja virusa korona.

Iz Tužilaštva BiH nisu mogli dati više detalja o istrazi, pokrenutoj nakon što je ova firma 11. marta organizovala skup povodom godišnjice kompanije.

Prvi slučaj zaraze virusom korona u BiH registrovan je 5. marta, nakon čega su stručnjaci preporučili da se izbjegavaju okupljanja.

Ranije su iz firme “Igman” saopštili da je naredba o zabrani održavanja javnih skupova na području Federacije BiH donesena šest dana poslije organizovanja ovog skupa, odnosno 17. marta, te da je okupljanje održano u skladu sa mjerama koje su tada bile na snazi.

Nakon što je potvrđeno da je direktor ove firme Đahid Muratbegović pozitivan na virus korona, kompanija “Igman” obustavila je proizvodnju na dvije sedmice, prenosi Birn.

Prema posljednjim informacijama, u Konjicu je nakon zabave nastao takozvani klaster zaraženih virusom. Do sada su 22 potvrđena slučaja, dok je juče preminuo vozač direktora Muratbegovića.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar su potvrdili da je Muratbegović, koji je do sada boravio u kućnoj izolaciji, danas hospitalizovan.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici
Izvor:Srpskainfo

iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN