Zbog koronavirusa sa radom nastavlja manje od 20 posto kineskih radnika

Uskoro ističe vremenski period u kojem je produžen kineski prolećni festival odnosno lunarna nova godina, kao mera tamošnjih vlasti protiv epidemije koronavirusa.

Sve je jasnije kako proizvodni kapaciteti u fabrikama još neko vreme neće doseći puni kapacitet naravno prema novom izveštaju na svoja radna mesta bi se trebalo vratiti manje od 20% zaposlenih.

Izveštaj koje je objavio Digitimes poziva se na neimenovane izvore upućene u samu industriju. Velik broj proizvođača komponenti za IT industriju odlučilo je produžiti meru zaustavljanja proizvodnje (zatvorenih pogona) barem do 25. februara.

To je odluka zbog činjenice da trenutačno nema naznaka o smirivanju situacije oko epidemije koronavirusom (odnedavno poznat i kao 2019-nCoV). Osim u matičnoj Kini slična situacija bi mogla biti zabeležiti i u tajvanskim postrojenjima.

Očekuje se da bi sve navedeno moglo uticati na mnoge proizvođače kao što je Foxconn kao glavnog Apple-ovog dobavljača i kompaniju MediaTek koja već sad predviđa globalni pad prodaje 5G mobilnih uređaja upravo zbog ove epidemije.

Izvor:itvesti.com

iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN