POTRESI U KS BiH Generalni sekretar PREKINUO prvenstvo


Foto KSBiH

Novi potresi u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine! Generalni sekretar Amer Čolan donio je odluku da se prekida takmičenje u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Sve je počelo odlukom sarajevske ekipe Spars da ne dođe na zakazani meč 14. kola prvenstva BiH protiv Igokee večeras u 19 časova. Nakon što se dva kluba nisu dogovorila, komesar takmičenja Siniša Jakovljević je zakazao meč a onda je reagovao generalni sekretar Čolan, koji je samovoljno poništio nominaciju.

On je zatim obavjestio članove košarkaške organizacije o svojim odlukama i naveo je :

-Na osnovu člana 33. Statuta KS BIH, Upravni odbor je na 22. sjednici održanoj dana 27.08.2019. godine donio je Odluku Broj:651/19 u kojoj se navodi da nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2020 ima kancelarija KSBIH. S tim u vezi, obzirom da je došlo do kršenja propozicija, te je samim tim narušen kalendar i regularnost takmičenja prvenstva BiH , donosi se odluka o prekidu Lige 12 prvenstva BiH i poništenja nominacija 14.kola prvenstva BiH Lige 12 između KK“Igokea“ i KK“Spars Realway“ kao i svih nominacija 15.kola prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključaka od strane UO KSBIH. O nastavku takmičenja prvenstva BiH Lige 12, kao i nominacijama za navedene utakmice kancelarija KSBIH dostaviće obavijest nakon što UO KS BIH donese odluku i otkloni nejasnoće- navodi se u obavještenju generalnog sekretara.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici
Izvor:Srpskainfo

iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN