“ZAKINUTI SMO” Iz KKK Vrbas poručili da ispunjavju sve uslove …


Foto: Grad Banjaluka/Promo

Raspodjela novca za sportske klubove na kraju prošle godine izazvala je veliko nezadovoljstvo među brojnim ekipama. Iako u prvi mah nisu željeli da reaguju u Kajak-kanu klubu Vrbas su nakon objašnjenja Ministarstva odlučili da to ipak urade.

Naime, u banjalučkom klubu ističu da su nakon odgovora nadležnog Ministarstva u suštini tek “zakinuti” jer ispunjavaju sve uslove koji su navedeni.

Kajak kanu klub Vrbas postoji 73 godina i nikad nije prekidao sa radom. Organizator su dva balkanska, tri evropska, dva svjetska prvenstva, te nekoliko kupova na rijeci Vrbas. Njihovi takmičari su redovni učesnici najvećih takmičenja a imaju i najboljeg sportistu Republike Srpske za 2018. godinu ,a to je Darko Savić.

– Ministarstvo je istaklo da su kriterijumi za dodjelu sredstava – tradicija, rezultati, masovnost, nastupi na velikim takmičenjima. Naš klub ispunjava sve navedene uslove, bukvalno smo i iznad tih navedenih stavki jer smo organizatori brojnim takmičenja na Vrbasu i imamo najboljeg sportistu Republike Srpske, kao i mladog Dušana Mačkića koji je na Svjetskom prvenstvu upravo u Banjaluci bio 12. Zato bi i mi voljeli da vidimo te detaljne kriterijume po kojima je dodijeljen novac  – istakao je predsjednik Kajak kanu kluba Vrbas Nikola Stanković.

Njihovi takmičari su ove godine izborili nastup na Svjetskom prvenstvu, ali je pitanje da li će nastupiti.

– Ove godine su trke Svjetskog kupa i Svjetsko prvenstvo u Sjedinjenim Američkim Država i zaista ne treba napominjati koliko bi nam podrška značila da odemo na ta takmičenja. Finansije su uvijek problem, a posebno za tako daleka takmičenja i snalazimo se kako znamo i umijemo. Tamo su četiri trke Kupa i mi se ovim putem zahvaljujemo našim sponzorima i gradu Banjaluci na podršci i nadamo se da ćemo i ubuduće nastaviti sa dobrim rezultatima i pokazati da su to svakako opravdana ulaganja – dodao je Stanković.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici
Izvor:Srpskainfo

iBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered By : infoBN